top of page
WhatsApp Image 2023-12-13 at 10.48.40 (1).jpeg

Registreren
Samen staan we sterker, daarom vragen wij u, zich bij ons aan te sluiten door u te registreren via de onderstaande link. 

Hiermee kunt u mee doen aan ons initiatief en kunt u op de hoogte worden gehouden middels onze nieuwsbrief welke per mail wordt gedeeld met onze leden. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan ons wekelijkse overleg, om te helpen flyeren en om andere deelnemers aan te sluiten.

Registreer hier.

Waarom zijn wij tegen het nieuwe plan? 

In de afgelopen jaren heeft de gemeente telkens signalen afgegeven dat het grasveld aan zou sluiten bij het park. Er zijn mooie tekeningen gemaakt hoe het huidige grasveld kan worden veranderd in een aangename groene long te midden van veel steen en parkeerplaatsen. 
Op basis hiervan hebben bewoners hun huis gekocht in dit gebied of zijn hier blijven wonen in het vertrouwen dat dit gebied relatief groen zou blijven. 
In de structuurvisie staat dat er max 100 appartementen zouden kunnen komen, maar dat is verder weinig concreet. 
Vervolgens kwam er vorig jaar een overzicht in een document over het grondbedrijf (afdeling die de gronden beheren) met plannen voor 300 woningen en in hetzelfde document stond dit jaar dat er 500 woningen moeten komen. Wie biedt er meer?
Het huidige plan geeft een bandbreedte van 375 - 500 woningen maar de gemeente vraagt subsidie aan voor 500 woningen en als er minder wordt gebouwd dan moet een deel van de subsidie worden terugbetaald en komt het project in gevaar. 

Het project heeft grote gevolgen voor het woongenot in dit gebied, het wordt veel drukker, er komt veel meer verkeer en minder gelegenheid om bv een potje te voetballen. 
Bij het metrostation staat de parkeerplaats al meestal bomvol en wordt er vaak geparkeerd in de wijk zelf door reizigers. Het is nu al bijzonder druk. Nu nog eens 500 woningen met minimaal 500 auto's toevoegen lijkt ons een slecht plan.
Daarom willen we onze stem laten horen, de gemeente verzoeken zich te houden aan de eerdere plannen en de belangen van de huidige bewoners te behartigen.

in het nieuws

bottom of page